Özel Eğitim İçin Yenilikçi Eğitim Metotları ve Materyalleri Projesi

Özel Eğitim İçin Yenilikçi Eğitim Metotları ve Materyalleri Projesi

Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi,  IPA II   İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Operasyonel Programı (İESP SOP),  Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı kapsamında, TREESP2.1.IQSES/108 nolu Innovative Educational Methods and Materials for Special Education - Özel Eğitim İçin Yenilikçi Eğitim Metotları ve Materyalleri adlı projemiz için mali destek almıştır.

Türkiye'de 400 kurumun başvurduğu çağrıda, sadece 43 kurum hibeden fon elde etmiştir. İstanbul'da MEB'e bağlı sadece 2 merkez; Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi ve Beşiktaş Rehberlik ve Araştırma Merkezi bu mali desteği alabilmiştir. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezimize 120.502 Avro hibe desteği vermiştir.

Proje Koordinatörü, Meltem  Baltalar, 2019 yılı Mart ayında projeyi hazırlamaya başladı. İlk etapta Kavram Notu ile başvuru yapıldı. Projemiz ön kabulü geçti ve Proje Koordinatörümüz tam başvuru formunu hazırladı ve 2020 yılı Mart ayında projemizi teslim ettik. Sonrasında müzakere aşamasında projemizi savunduk. 20 Eylül 20212 de proje sözleşmesi imzalandı. 3 aşamalı yaklaşık 2,5 yıl süren çalışmamız güzel bir netice ile sonuçlandı. Toplam proje bütçesi 135.302 Avrodur.

25.08.2022 342

Proje Adı: Innovative Educational Methods and Materials for Special Education – Özel Eğitim İçin Yenilikçi Eğitim Metotları ve Materyalleri

Başvuru Sahibi Kurum: Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi

Hibe Sağlayıcısı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı

Program Adı: Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artirilmasi Hibe Programi

Sözleşme No: TREESP2.1.IQSES/108

Proje Faaliyetlerinin Uygulandığı Yer: İstanbul

Proje Uygulama Süresi: 1 Kasım 2021-31 Aralık 2022 -14 ay

AB Katkısı: 120.502 Avro

Toplam Proje Bütçesi: 135.302 Avro

25-08-2022





























Proje Amaçları: İstanbul'da özel eğitim hizmetlerinin kalitesinin artmasına katkı sağlamak için

1.Özel yetenekli öğrencilerin, kaynaştırma ve bütünleştirme eğitimi öğrencilerinin, özel gereksinimli öğrencilerin eğitiminde kaliteyi artırmak,

2.Özel eğitim alanında çalışan 120 öğretmene özel yeteneklilerin eğitimi, kaynaştırma ve bütünleştirme eğitimi, özel gereksinimli öğrencilerin eğitimi konusunda eğitimler vermek, 140 öğretmene yeni beceriler kazandırıcı hizmet içi eğitimler vermek,

3.  Özel eğitim, kaynaştırma ve bütünleştirme eğitimi, özel gereksinimli bireylerin eğitimi için hizmet içi eğitimlerde ve çalıştayda eğitim materyalleri hazırlamak,

4. Avrupa'dan özel eğitim alanında uluslararası bilgi transferi sağlamak,

5. Özel eğitimde en iyi uygulamaları üniversite ve okullarla işbirliği yaparak geliştirmek,

6. Özel eğitim hakkında öğretmenlerde ve ailelerde seminerler aracılığıyla farkındalık artırmak,

7. Merkezimizin öğrenme ortamını geliştirmek.

Hedef Grup: İstanbul'daki BİLSEM'lerde çalışan 265 öğretmen, Kartal ilçesinde  destek eğitim odasında eğitim veren 60 öğretmen, özel gereksinimli öğrencilere eğitim veren özel eğitim okullarında çalışan 30 öğretmen, Kartal ilçesindeki özel yetenekli öğrencilerin 80 aile bireyi.

Nihai Faydalanıcılar: 2.274 özel eğitim öğrencisi ve 6822 aile üyesi.

Beklenen Sonuçlar: 265 özel eğitim öğretmenine 85 gün hizmet içi eğitim verilecektir, öğretmeneler eğitim materyalleri ve ders planları tasarlayacaklardır. 265 öğretmen özel eğitim konusunda Avrupa'daki en iyi uygulamaları öğrenecektir. Internet temelli TV programımızda eğitim videoları yayınlanacaktır. Özel eğitim için eğitim materyalleri ve örnek ders planları yayınlanacak ve İstanbul ve Türkiye'ye yaygınlaştırılacaktır. 100 aile bireyi özel yetenekli öğrencilerin ihtiyaçlarını öğrenir. Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı BİLSEM'e kütüphane, astronomi laboratuarı ve internet temelli TV Stüdyosu kurulacaktır. Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı  BİLSEM'in 760 öğrencisi özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarını Uluslararası Engelli Bireyler Gününde anlayacaktır.

Ana Faaliyetler:Hizmet içi eğitimler vermek,seminerler düzenlemek, kütüphane kurmak, özel eğitim öğrencileri için ders planları ve eğitim materyalleri geliştirmek, astronomi sınıfı ve internet temelli TV stüdyosu kurmak, Dünya Çevre Gününü kutlamak, Dünya Engelliler günü için atölye çalışmaları yapmak, Avusturya'ya çalışma ziyareti düzenlemek, ders planları ve materyalleri için çalıştay yapmak, kitap ve e kitap yayınlamak, eğitim video ve ses kayıtları yayınlamak.

 

Proje Koordinatörü: Meltem Baltalar